Páginas

domingo, 13 de abril de 2014

Orgull és república!

Aquest 14 d'Abril del present 2014 es compleixen 83 anys de la proclamació de la II República Espanyola, després d'unes eleccions democràtiques i lliures en les quals el poble espanyol va optar per la construcció d'una ciutadania regida per principis d'igualtat, llibertat i justícia social enfront dels governs dels poderosos

Avui més que mai, la ciutadania segueix anhelant un canvi real, vinculat al rebuig d'una casta política i econòmica que mai va recolzar cap avanç democràtic que reflectís la voluntat popular.



Des de l'Àrea de Llibertat d'Expressió Afectiu Sexual d'Esquerra Unida (ALEAS-EUPV), des de l'esquerra transformadora, pretenem recuperar una memòria històrica en honor a totes aquelles persones amb dignitat que van lluitar per la democràcia enfront del colpisme feixista. Es tracta d'una genealogia de dignitat ciutadana que pretenem recuperar a fi de continuar el camí cap a la construcció d'una república popular, de les de “a baix”, radicalment diferent a un sistema que manté sectors parasitaris i antidemocràtics, aliens a les necessitats reals de les persones de carn i os que cada dia resisteixen a les injustícies imposats pel neoliberalisme i el heteropatriarcat. Som ess mariques, les bolleres, els/les bisexuales, els/les transsexuals i totes aquelles disconformes amb el model sexual hegemònic, les primeres a reivindicar una memòria que ens empodere enfront de les amenaces reals d'un passat no superat, de moments històrics impregnats de dolor, sang i violència contra el nostre col·lectiu.

Assumint les potencials adversitats i la duresa del projecte, seguim convençudes la necessitat de continuar amb l'exercici de dignitat que van emprendre totes aquelles persones que van arriscar les seves vides per una societat més justa, igualitària i lliure. Seguim recordant i admirant, a totes aquelles persones que, durament invisibilitzades, van sofrir la repressió en carn pròpia per no ajustar-se a les imposicions socials que requeien sobre els seus cossos, desitjos i afectes. Enfront de l'amnèsia hegemònica, el nostre reconeixement, però també la nostra ràbia i nostra ferma oposició a tornar a temps foscos, antagònics amb les nostres pretensions d'igualtat i de llibertat per a les persones LGTB en particular i per a tota la ciutadania en general.

Amb tot, des de ALEAS-EUPV seguirem lluitant i reclamant pels drets que ens hem guanyat amb l'esforç i la lluita política, recuperant les veus de les “generacions vençudes”, en dir de Walter Benjamin, que van lluitar en la II República i que el feixisme es va obstinar a exterminar. Aquestes veus i aquest coratge segueix viu en nosaltres perquè seguim convençudes que no pot haver-hi una democràcia real sense una república construïda per i per les “d'a baix”, com la millor 
forma d'honrar a totes aquelles que un dia es van negar a ser vençudes.



Salut, República i Llibertat Sexual  #AbajoelRégimen 

No hay comentarios:

Publicar un comentario