Páginas

jueves, 22 de mayo de 2014

El poder de les transmaribibollo a Europa


Som l’Àrea de Llibertat i d’Expressió Afectiu -Sexual d’Esquerra Unida del País Valencià  és a dir: som l’Àrea de lesbianes, gais, trans, bisexuals e intersexuals d'Esquerra Unida, formada entre activistes LGTBI afiliades o no afiliades a EUPV per traçar ponts entre activismes al carrer, és a dir amb els moviments socials, i a les institucions. Treballem de forma assembleària, on es prenen decisions de forma col•lectiva i de forma horitzontal. Nosaltres, des d’ALEAS, no podem desvincular en el nostre discurs amb la necessitat de plantejar un projecte alternatiu, antiheteronormatiu, feminista i anticapitalista perquè pretendre aconseguir la igualtat material, com defensa d'una de les potes del bipartidisme, el PSOE (perquè del PP ja ni parlem perquè és la caspa feta partit politic) en el marc actual de la Unió Europea és desconèixer com funcionen els eixos de dominació del nostre sistema capitalista i (hetero)patriarcal a l’hora.



La crítica que fem nosaltres, des d’ALEAS, és com és possible que amb la reforma del article 135 de la Constitució Espanyola, imposada per la famosa troika i on el PPSOE va signar sense remordiments, passant per les reformes laborals de 2010 del PSOE o 2011 del PP i la reforma de les pensions caben polítiques d'igualtat material en aquests marges. La llibertat per la qual lluitem, ha de ser una llibertat basada en la igualtat. En efecte, no podem trobar la una sense l'altra. La llibertat és una condició que depèn de la igualtat per a realitzar-se.


Desde ALEAS volem una Europa que transforme el actual model hegemònic de les relacions afectives - sexuals que se fonamenten en el concepte de família tradicional (monógama, patriarcal i heterosexual) i que condemna, quan no és una persecució violenta, la resta de realitats. Per això, desde d’ALEAS, entre moltes coses més, proposem demanar la despatologizació de la transsexualitat i obligar als Estats de la UE a tomar mesures contra la transfóbia.  Una resposta a la infecció per VIH i el SIDA amb més medis i campanyes de prevenció de riscos. Complir els acords internacionals per arribar al “objectiu zero”: cero noves infeccions per VIH, cero discriminació i zero morts relaciones amb el SIDA. Cal recordar que amb les retallades propiciades pel PPSOE en campanyes i subvencions contra el virus hi ha un augment dels casos de infectats i morts pel VIH. Nosaltres no ens anem a tacar les mans de sang. Volem també el reconeixement per part dels estats membres, del dret al matrimoni civil i a la adopció entre persones del mateix sexe. No volem lobbyes econòmics de ultra-dreta o de la pròpia església catòlica a les institucions de la UE que aturen els drets del moviment LGTBI. No volem votar a favor de la adhesió del nous estats que no respecten els drets de les persones LGTBI. En definitiva, proposem mesures per enfrontar la discriminació LGTBIfòbia e impulsar la igualtat per arribar a la llibertat.


Perquè som conscients que no ha sigut cap Zapatero o cap referent de la progressisme qui ens donat els nostres drets conquerits. No ens han regalat res. Doncs no, en absolut, si nosaltres ens manifestem a la mani del Orgull  és gràcies a milers de companyes que van lluitar contra la dictadura feixista de Franco que aconseguiren el dret de manifestació i si nosaltres ens casem i tenim certa igualtat real és gràcies a l'activisme LGTBI. Al bipartidisme cal frenar-ho i ensenyar-los una mica de memòria. 


Per a garantir el poder popular i la llibertat sexual el 25 de Maig cal votar a Esquerra Unida!

No hay comentarios:

Publicar un comentario